Historien

Troels Ravn (født 2. august 1961 i Bryrup) er en dansk politiker, der er tidligere medlem af Folketinget for Socialdemokraterne i Vejenkredsen (Sydjyllands Storkreds).

Han fungerer som partiets kulturordfører og medieordfører og er desuden formand for Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik.

Ravn blev uddannet folkeskolelærer i 1985. Han arbejdede frem til 1998 som lærer ved Bakkely Skole i Vejen Kommune. I 1998 blev han viceskoleinspektør ved Lindknud Skole i Brørup Kommune og i 2000 skoleinspektør ved Gesten Skole i Vejen Kommune.

Han blev i 2003 opstillet som partiets kandidat i Grindstedkredsen og blev indvalgt ved valget 8. februar 2005. I sin tid i Folketinget har han desuden været idrætspolitisk ordfører, medlem af Kulturudvalget, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Uddannelsesudvalget samt Nordisk Råd. Han blev ikke genvalgt ved valget 13. november 2007, men blev igen valgt ind ved valget 15. september 2011.

Han var desuden midlertidigt medlem af Folketinget som stedfortræder for Lise von Seelen 29. oktober – 20. november 2008. Medlem af Vejen Byråd, hvor han er formand for udvalget for Sundhed, Kultur og Fritid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *